ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Του Σπ. Καμπιώτη                      (Μέλος του Σώματος Ομoτίμων Καθηγητών του ΕΚΠΑ)

Επειδή το πράγμα έχει παραγίνει με τις αυθαιρεσίες των τραπεζών και των υποκαταστημάτων αυτών, σχετικά με την επικαιροποίηση των στοιχείων των πελατών τους, αποφασίσαμε να παραθέσουμε μερικά στοιχεία, τα οποία έλκονται απευθείας από την ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα (καθώς και την απόφαση ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ κράτους μέλους).

Οι τράπεζες λοιπόν με τα παραρτήματά τους, και με τους εκπροσώπους της να πρωταγωνιστούν, πολλάκις δε και να αυθαιρετούν έως και να παρανομούν, απέναντι στους καταθέτες και πελάτες τους, λέγοντάς τους (το λες και εκβιασμό) πως κάθε 2 χρόνια πρέπει να γίνεται επικαιροποίηση των -αυστηρώς- προσωπικών τους δεδομένων/στοιχείων (όπως π.χ. περιουσιακά στοιχεία, φορολογική δήλωση, κ.λ.π., έτσι ώστε ο/οι λογαριασμοί αυτών των ανθρώπων/καταθετών/πελατών, να παραμένουν ενεργοί και να μην παρακωλύονται ή ακόμα και να αναστέλλονται.

Δυστυχώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι πολίτες που ταλαιπωρούνται ή και πανικοβάλλονται, από τον ¨υπερβάλλοντα¨ ζήλο των τραπεζικών υπαλλήλων, όπως απλούς γραμματείς, ταμίες, προϊσταμένους, υποδιευθυντές, …διευθυντάδες.

Και βεβαίως δεν απορούμε καθόλου, διότι ποιος και πόσοι από ΔΑΥΤΟΥΣ -τους παραπάνω-, θα κάτσει να διαβάσει 141 σελίδες Α4, που αφορά τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΌ (ΕΕ) 2016/679 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΫ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ της 27ης Απριλίου 2016, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα?

Και βεβαίως, όλοι αυτοί προφανώς και δεν γνωρίζουν πως με την άρνησή τους και τις ενέργειές τους το να αναστέλλουν δηλ. ετσιθελικά, αυθαίρετα, αφεντάδικα και παράνομα, … ΝΟΜΙΜΟΥΣ αποδεδειγμένα τραπεζικούς λογαριασμούς πιστοποιημένων προσώπων, πελατών, καταθετών, υπαλλήλων, συνταξιούχων, … κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για υπεξαίρεση. … …

Ε! λοιπόν είναι καιρός πλέον να το μάθουν.

Τα μόνα στοιχεία που απαιτούνται για επικαιροποίηση είναι κάποια στοιχεία της ταυτότητας και μόνο, μία βεβαίωση από το gov.gr για το ΑΦΜ που βεβαιώνει ότι είναι το δικό σου (ορίστε η ταυτοπροσωπία), και ένα λογαριασμό του ΟΤΕ και της ΔΕΗ (για της επιβεβαίωση της κατοικίας σου). Και μέχρι ΕΚΕΙ.

Όποιος συμπολίτης ενδιαφέρεται ώστε να μη γίνεται το πτυελοδοχείο του κάθε τραπεζικού υπαλληλίσκου, μπορεί να ανατρέξει στην σελίδα της ευρωπαϊκής ένωσης, να κατεβάσει τον κανονισμό και να τον τρίψει στην μούρη του κάθε αυτάρεσκου τυραννίσκου που την έχει δει δικτατορίσκος άνευ χαρτοφυλακίου.

Ιδού η σελίδα της Ε.Ε. https://eur-lex.europa.eu/eli/reg/2016/679/oj?locale=el&fbclid=IwAR3R2ybRBcgH29093h136v5QYD-k7BhRolcXrC6e03NuM1_jgpQHsWHepRM

Και εδώ η απόφαση του ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ της Κύπρου https://www.dataprotection.gov.cy/dataprotection/dataprotection.nsf/All/A6AFA0AA7393481BC22582BA003D7698

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.